contact en bestellen

info@floorfennis.com


bionome producten


Alle verzorgingsproducten van Dr. Baumann Cosmetic beantwoorden aan de unieke en zeer strenge bionome kwaliteitscriteria. Ze zijn samengesteld uit enkel milde huideigen, huidgelijkende en huidvriendelijke ingrediënten en vitamines. Geen van de producten bevat minerale olie, parfum of conserveringsmiddelen. Alle werkstoffen hebben een algemeen aanvaarde en wetenschappelijk bewezen werking. Uit puur ethische overwegingen worden nooit dierlijke ingrediënten gebruikt. Overbodige omverpakking wordt geweerd. De producten worden verpakt in de voor het product meest geschikte verpakking. 

Dr. Baumann Cosmetic is geschikt voor iedereen, zonder uitzondering. Er zijn producten voor elk huidtype: de gezonde en normale huid, de droge en zeer droge huid, de vette en zeer vette huid, de gemengde huid, de schilferige huid, de gevoelige en zeer gevoelige huid, de huid met onstekingen, de jonge huid, de rijpe huid, de huid met allergieën, de donkere en lichte huid, de huid met kloven, enzovoort.Wat is bionoom?

Door een op feiten gebaseerde keuze zal u het risico op contactallergieën, vroegtijdige huidveroudering en/of essentiële tekorten zo goed als volledig kunnen uitsluiten en producten kunnen uitkiezen met een maximale werking.

Vaak gebruikte begrippen als "natuurcosmetica", "hypoallergeen", "dermatologisch getest", "BDIH-gecertificeerd" kunnen net erg misleidend zijn omdat ook in zulke producten vaak:

- allergenen worden gebruikt waardoor de huid ziek kan worden,
- niet-werkzame ingrediënten worden gebruikt waardoor resultaten uitblijven,
- essentiële ingrediënten ontbreken waardoor de huid tekorten kan oplopen.

Door het gebruik van zulke producten blijkt de huid dan na korte of langere tijd sneller te zijn verouderd, in plaats van langer mooi te zijn gebleven. Dat is natuurlijk net het tegenovergestelde van waar het product voor werd gekocht. 

Om u een optimaal resultaat te kunnen garanderen ontwikkelde Dr. Baumann Cosmetic de nieuwe en veel strengere 'bionome' kwaliteitscriteria.

Bionome huidverzorging garandeert u een natuurcosmetica van zeer hoge kwaliteit waarbij de gerichte keuze van de ingrediënten de best mogelijke verdraagbaarheid en de best mogelijke werking verzekert. 

De bionome kwaliteitscriteria geven u deze garanties:

- Optimale verdraagbaarheid. Geen ingrediënten die in de dermatologie bekend staan als allergenen en een gezondheidsrisico kunnen inhouden.

- Optimale doeltreffendheid. Door het maximaal gebruiken van de actiefste werkstoffen en het vermijden van ingrediënten zónder bewezen werking. Het product heeft daardoor een maximale werking. 

- Volledigheid van de samenstelling. Essentiële tekorten worden daardoor vermeden.

- Optimaal op de huid afgestemd. Fijn en gezond huidgevoel door maximaal gebruik te maken van huididentieke, huidverwante en altijd huidvriendelijke ingrediënten.

- Milieuvriendelijk. Geen overbodige verpakking en schadelijke stoffen.

- Diervriendelijk: Dierproefvrij en geen ingrediënten van gedode dieren.

Maximale anti-aging

Dr. Baumann Cosmetics garandeert u een gezonde natuurlijke huidverzorging met maximale werking. Deze werking wordt doorgaans aangeduid als "anti-aging". Hiermee bedoelen we niet dat u niet ouder wordt, maar wel dat u uw kansen aanzienlijk vergroot om gezonder en mooier oud te worden. 
Uw verzorgingsproducten zijn de dagelijkse "voeding van de huid". Het is daarom van doorslaggevend belang dat de samenstelling ervan gezond én doeltreffend is.


Er zijn 7 belangrijke maatregelen noodzakelijk om optimale "anti-aging" te bereiken:

1. Het vermijden van ongezonde, huidverouderende stoffen.

2. Maximale hydratatie van de hoornlaag.

3. Vitalisering, bescherming en celvernieuwing met vitamines.

4. Verzachting, bescherming en voeding met huideigen vetstoffen.

5. Vervollediging van de natuurlijke beschermingsfactor van de huid.

6. Het toevoegen van huideigen epidermale lipiden in het geval van tekorten.

7. Het vermijden van zinloze en overbodige ingrediënten.